ZIN IN EEN GROOT AVONTUUR?

NICES is een zomerkamp voor meisjes- en jongensscouts uit heel Europa (en ver daarbuiten?!) tussen 14 en 21 jaar. NICES onderscheidt zich van andere kampen door de flexibele en vrije instelling: Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je blijft en je kunt je de avond van tevoren inschrijven voor de verschillende activiteiten. Aan de activiteiten kan individueel worden deelgenomen, dus je kunt meteen op pad met je nieuwe vrienden.

De volgende editie van NICES vindt plaats in 2025

OVER NICES

Nederweert International Camp of European Scouts

De eerste editie van NICES (Nederweert International Camp for European Scouts) vond plaats in de zomer van 2001 en was een groot succes en werd daarom voortgezet in 2003, 2006, 2009, 2012 en 2017.

Helaas is NICES in 2021 niet doorgegaan.

De volgende editie NICES is in 2025

NICES vindt plaats in Nederweert, een klein, levendig dorp (17.000 inwoners) in Limburg, tussen Eindhoven en Roermond. Het dorp wordt omringd door veel natuurgebieden waaronder Nationaal Park de Groote Peel. Bovendien komen midden in Nederweert drie kanalen samen, wat uniek is voor Nederland.

Natuurlijk zitten we ’s avonds niet stil! Iedere avond wordt er een spectaculair programma georganiseerd in onze grote tent: live-shows, karaoke, DJ’s, Miss & Mister NICES verkiezen en onze beroemde (of beruchte) internationale feesten. Kortom, teveel om op te noemen maar we verzekeren dat je je niet gaat vervelen!

Naast de dagelijkse, uitdagende activiteiten worden er extra activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld de internationale BBQ voor alle deelnemers en crewmembers. Uiteraard kun je iedere avond afsluiten bij een groot kampvuur.

NICES heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Tijdens het kamp kunnen alle deelnemers (in groepen of individueel) kiezen uit een enorm aanbod aan ticketactiviteiten, zowel op het kampterein als daarbuiten.

De volgende activiteiten stonden afgelopen editie op het programma:

 • Jezelf uitsloven op een survival challenge-track;
 • Mountainbiken: een rustige hike om van het Limburgse landschap te genieten of een zwaar cross-parcours;
 • Combineer rennen, mikken en hinderlaagtactieken tijdens outdoor laser combat;
 • Zorg dat je gezekerd bent met het klimmen!;
 • Een zwemvest is geen overbodige luxe tijdens het wild-water kajakken;
 • Sport: Daag elkaar uit met beachvolley, voetbal, boogschieten of welke sport dan ook;
 • Blijft jullie zelfgebouwde vlotwel drijven?;
 • Geniet van de fantastische natuurin Nationaal Park De Groote Peel;
 • Wees creatief bij één van de vele workshops, zoals glas graveren en pottenbakken;
 • Bezoek een echte windmolen of ga 100 jaar terug in de tijd tijdens één van de excursies;
 • Zorg dat je niet verdwaalt en toon je oriëntatiekennis;

Zorg dat je geen koeien raakt tijdens boerengolf!

CONTACT

Heb je vragen voor de organisatie van NICES? Vul het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

NICES – Alle rechten voorbehouden